woensdag 20 januari 2010

Martin Luther King Day

Maandag 18 januari was Martin Luther King Day.
Onze school organiseerde samen met "Rio Gallinas School" in Las Vegas en "Las Vegas Peace and Justice Centre" voor de eerste de "Choose your weapon conference". Choose your weapon is een CAS bij ons op school die werkt rond geweldloze manieren om je doel te bereiken. Het doel van de conferentie was om King te eren door middel van de manier waarop hij 'vocht' verder te zetten en er informatie over te krijgen.

Zondagavond verzamelden alle 300 UWC-mensen en een 200tal mensen van andere staten en scholen in het auditorium voor de opening. Eerst waren er een paar optredens van theaterstudenten en het African Chorus. Het hoogte punt van de opening was de speech van Minnijeane Brown Trickey. Trickey is een van de Little Rock Nine, de negen eerste tieners die aan een only-white school studeerden. Trickey vertelde haar verhaal en hoe ze al de haat ervaarde. De president moest zelfs federale troepen naar het stadje uitzenden opdat de kinderen niet zouden aangevallen worden.

Zaterdag waren er drie stromen workshops.
Eerst ging ik naar 'Women of Iran'. Een presentatie over het protest van Iraanse vrouwen sinds de Revolutie tot nu met de verkiezingen. Paran, mijn Iraanse co-year, presenteerde en was echt vol enthousiasme wat het nog interessanter maakte.
Mijn tweede workshop was een film en discussie over de McDonald sisters; vier zussen -allevier non- die allemaal vredesactivist zijn. Hoewel ze nu al allemaal 70+'ers zijn, protesteren ze nog elke week aan een fabriek die landmijnen produceert.
Als laatste ging ik naar het auditorium om Minnijeane's film over Little Rock Nine te zien.

De meeste workshops waren best interessant en het was een geslaagde dag. De school zal deze conferentie vanaf nu waarschijnlijk elk jaar organizeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten