woensdag 28 oktober 2009

Griep

Op een kleine campus als deze is het niet te vermijden dat ziektes rondgaan als een lopend vuurtje. Een maand geleden was de eerste student in quarantaine geplaatst. Zij sliep in een van de luxeuse gastenkamers in het hotel tot ze beter was. Een tijdje later echter, waren er een drietal mensen in quarantaine, dus werden ze overgeplaatst naar de Health Clinic op campus. Maar twee weken geleden was er zo'n invasie van mensen die gequarantiriseerd moesten worden, om het eens in mijn eigen woorden te zeggen, dat de Health Clinic te klein was. De tv-kamers werden gesloten met een grote waarschuwing: SICK BAY!!
Vandaag zijn er drie mensen uit quarantaine gekomen wat het totale aantal gequarantainiseerden tot 11 brengt. (5% van de school...) Nu lijkt het echter of de nurse geen zin meer heeft om mensen in quarantaine te steken. Iedereen die nu uit de Health Clinic komt draagt een mondmasker en krijgt de boodschap mee 'alsjeblieft niet op je roomie te hoesten'. Ik gok dat er een twintigtal mensen met zo'n masker rondlopen op campus.
Nogal grappig allemaal, want de griep is echt niet zo serieus. De nurse is er nog niet uit of het H1N1 is, maar zo'n groot verschil maakt het niet. Ondertussen dartelen mensen zoals ik, die vorige week een gratis vaccinatie gekregen hebben, rustig verder over campus. Geen zorgen dus, maar wel de moeite waard om eens te vermelden dacht ik zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten